You are currently viewing Egyszerű torta receptek
Egyszerű torta receptek

Egyszerű torta receptek

  • Post author:
  • Post category:Blog

Az édes ízek világában nincs is jobb, mint egy csodafinom, krémes torta. Bár a komplexebb receptek hódítanak a gasztronómia világában, az egyszerű torta receptek megőrzik a hagyományokat, továbbá az egyszerűségükben rejlik varázsuk. Most olyan egyszerű torta receptekkel fogunk megismerkedni, melyek garantáltan elvarázsolnak mindenkit.

Oroszkrém torta

Oroszkrém torta recept
Nyugodtan állíthatjuk, hogy hazánkban az egyik legnépszerűbb sütemény az Oroszkrém torta, ami igazi klasszikusnak számít. A pontos eredete nem ismert, de a nevén kívűl nem áll kapcsolatban Oroszországgal. Az oroszkrém torta recept elődje hasonlóan főzött krémmel készült. A piskóta alapú habos torták már a 17. század közepétől hódító utjukra indultak Európában.

Egy Oroszi nevű cukrász alkotta meg elsőként hazánkban, így a torta elnevezése innen ered. A név utolsó betűjének elhagyása a szájhagyomány műve miatt volt. Nem véletlenül került be az egyszerű torta receptek közé, mivel elkészítése rettenetesen könnyű.

Dobos torta

Dobos torta recept
A dobos torta kitalálója és megalkotója Dobos Károly József cukrászmester volt. Pesten született, felmenői között több generációs szakácsok és cukrászok voltak. Amikor 1884-ben elkészítette a róla elnevezett tortát, célja az volt, hogy olyan tortát alkosson meg, amely a kor elmaradott hűtési technikái mellett is sokáig fogyasztható és élvezhető marad.

Csokis brownie torta

A csokoládérajongók örömére érkezik a csokis brownie torta, mely az egyszerűség és az ízorgia tökéletes harmóniáját hozza el nekünk. Csak keverjük össze a csokoládés tésztát, adjunk hozzá néhány diót, vagy apróra vágott csokidarabokat, majd süssük aranybarnára. A végeredmény egy omlós külsejű, szaftos belsővel rendelkező desszert, amely a kakaó és a dió ízének összhangjában gyönyörködtet.

Az egyszerű torta receptek nem csak kevesebb időt igényelnek a konyhában, de megőrzik az alapanyagok természetes ízét is. Az ilyen torták elkészítése ráadásul a kezdő cukrászoknak is kiváló lehetőség arra, hogy bevezessék magukat a sütés-főzés világába. Legyen szó almás pitéről, csokis brownie tortáról, vagy éppen egy tavaszi epres kreációról, az egyszerű torták mindig képesek varázsolni egy kis ízletes örömet az életünkbe.