You are currently viewing Almaszósz recept
Almaszósz recept

Almaszósz recept

  • Post author:
  • Post category:Blog

Az almaszósznak rengeteg felhasználási módja létezik, azon kívül, hogy úgy élvezheti, ahogy van. Az almaszósszal helyettesíthetjük a tojást és az olajat a pékárukban az egészséges alternatíva érdekében. Ez ad valamit a süteményekhez, süteményekhez, zabpehelyhez és gofrihoz. Egy kis kreativitással akár uzsonnaként is kiválóan használható a gyerekek számára! Saját almaszósz recept tesztelése során ezeket az ötleteket találtuk az almaszósz csodálatos ízeinek megalkotásához.

Kezdje az alapokkal

Kezdük el egy tartósítószer-mentes házi recepttel. Javasoljuk, hogy az almát héjával együtt főzzük. Forraljuk fel az almát (természetesen kimagozva) vízzel, egy fahéjrúddal és egy kevés vaníliával, amíg az alma pépes lesz. Ezt követően távolítsuk el a héját. A piros tónusú alma ízesebbé és rózsaszínűvé teszi az almaszószt.

Adjunk hozzá némi fűszert

Próbáljuk meg fűszerezni az almaszószt, mivel a cayenne bors és a reszelt gyömbér remekül passzol a fahéjhoz és a szerecsendióhoz. A chili pehely az almaszószt is szenzációs ízűvé teszi. Egy másik szórakoztató, csak felnőtteknek szóló ötlet az, hogy adjunk hozzá egy csepp whiskyt, hogy felmelegítse.

Csináljunk belőle édes finomságot

Egyes almafajták fanyarságának ellensúlyozására gyakran édesítőszerekkel próbálkoznak. A cukor különféle formáival való kísérletezés szórakozást teremt a konyhában. Az agavéból, juharszirupból vagy szószból, barna cukorból vagy egy kis melaszból ízletes almaszósz lesz. Miért nem próbálja ki ezeket minden adag almaszósszal, amíg ki nem választja a kedvencét? Szívesen játszunk olyan egyedi helyi mézzel is, mint a hajdina vagy a vadvirág, hogy mélyebb ízű almaszószt készítsünk.

Adja hozzá kedvenc Crunchját

Vannak, akik pépes bébiételnek tekintik az almaszószt. Az olyan elemek hozzáadásával, mint a szárított áfonya, cseresznye vagy arany mazsola, az almaszósz recept a felnőttek harapnivalójává válik. A pepitas vagy a pirított dió kiváló kiegészítők. Fűszerekkel töltött körtepüré hozzáadása is csodálatos ízeket ad az almaszósnak.

Gondolkodjon kreatívan

Fontolja meg a barnított vaj varázslatos hozzáadását, amelynek diós, gazdag aromái a tejszárazanyag pirítása révén jönnek létre. Lefelé, ez sokkal jobb ízt biztosít, mint a hagyományos vaj. A barnított vajat pékárukhoz, párolt zöldségekhez, szószokhoz és így tovább is használhatja. Adjunk hozzá egy csipet sót, és keverjük az almaszószhoz.