You are currently viewing Kinder Bueno torta recept
Kinder Bueno torta recept

Kinder Bueno torta recept

  • Post author:
  • Post category:Torták

A Kinder Bueno torta a kiváló minőségű hozzávalókat újszerű és egyedi módon ötvözi. A ropogós, vékony ostyaszeletek között megbúvó tejes töltelék friss karamella íze igazán különlegessé varázsolja. Ez az ízorgia pedig a karamellás-tejcsokoládé bevonattal lesz teljes.

Kinder Bueno torta recept

Hozzávalók a piskótához

  • 160g cukor
  • 200g liszt
  • 8db tojás
  • csipetnyi só

Hozzávalók a Kinder Bueno torta krémjéhez

  • 250g Kinder csoki
  • 500g Mascarpone
  • 2dl tejszín
  • 2 csomag Kinder Bueno

Kinder maxi king torta elkészítése

A kinder bueno tortához először a tészta elkészítéséhez szükséges tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét kristálycukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és alaposan összekeverjük. Apránként, óvatosan beleszitáljuk a lisztet, míg egyenletes masszát kapunk. Ezt követően kibéleljük egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral, és beleöntjük a tésztát. Előmelegített, 180 fokos sütőben alsó-felső programon (légkeverés nélkül) kb. 45-50 perc alatt készre sütjük. Amikor elkészült, lisztezett sütőpapírra borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni, így szép egyenes lesz a teteje.

Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet. Vízgőz felett felolvasztjuk a kinder csokit, majd hozzákeverjük a mascarponét. A tejszínt felverjük, majd alaposan elkeverjük a mascarponés csokis krémmel.

A kihűlt piskótát három egyenlő részre vágjuk. Az összeállításhoz az alsó piskótalapot alaposan megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a következő piskótalapot, és ismét krémet kenünk rá. Erre jön a díszítéshez használt darabokra vágott kinder bueno csoki. Az utolsó piskótalapot ráhelyezzük, majd a torta tetejét és oldalát is bevonjuk a maradék krémmel. Ajánlott egy éjszakán át hűtőben pihentetni.

A díszítés másnap történik. A csokimázat egy zacskóban forró vízbe helyezzük néhány percre, majd ráöntjük a tortára. Először a szélére öntjük, hogy lefolyjon a torta oldalára, majd befedjük vele a torta közepét is. Gyorsan és határozottan kell dolgozni, mert a csoki hamar megdermed. A többi csokival pedig ízlés szerint díszítjük a tortát.