A banános sütemény nem csak finom, hanem egészséges is a gyümölcs jótékony hatásai miatt. A felnőtteknek megállapított rostszükséglet 10%-át fedezi a banán egy adagja, amiből a népesség amúgy is keveset visz be a szervezetébe. Továbbá számos vitaminban és ásványi anyagban is gazdag.
A banános süti mindig jó választás lehet. Sokszor megbarnul a banán és már nem szívesen fogyasztjuk el, ilyenkor kidobás helyett tökéletes választás lehet a sütemény elkészítése.
Hozzávalók
- 300g finomliszt
- 250g puha vaj
- 200g cukor vagy édesítőszer
- 4db normál méretű banán
- 4db tojás
- 1db sütőpor
A banános sütemény elkészítése
A puha vajat keverjük ki a cukorral. Hámozzuk meg a banánokat, villával törjük össze őket, majd keverjük hozzá a cukros vajhoz, majd üssük hozzá a 4 tojást. Adjuk hozzá a sütőport és a lisztet és gondosan dolgozzuk össze az egészet.
A masszát öntsük bele egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd amennyiben van rá mód, légkeveréses sütőben 190 fokon 20-25 percig hagyjuk sülni, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje. Amint eléri a sütés a húsz perc körüli időt, tűvel szurkáljuk meg és meglátjuk, hogy megfelelő lesz e.
Amint elkészült, melegen borítsuk ki a tepsiből, fordítsuk vissza, majd szedjük le róla a sütőpapírt. Ezután kockázzuk fel, és ízlés szerint esetleg megszórhatjuk porcukorral.