A legjobb esküvői torták
Torták

A legjobb esküvői torták

Esküvői torta ötletekre van szüksége? Nekünk van néhány. A szertartásos édesség ugyanis évezredek óta hagyomány: gyökerei egészen az ókori Rómáig nyúlnak vissza, ahol a vőlegények árpatortát törtek menyasszonyuk fejére, hogy hivatalossá tegyék az egyesülést. Több ezer évvel később Viktória királynő királyi cukormáz tortát szolgált fel násznépére Albert herceggel kötött házassága alkalmából – ez a legkorábbi precedens a ma is olyan általánosan elterjedt csupa fehér stílusban –, miközben fiát, Lipót herceget gyakran emlegetik. az első ember, aki teljesen ehető többszintes tortát szolgált fel az esküvője napján 1882-ben.

Gyorsan előrehaladva a modern időkig, és az esküvői torták személyes preferenciáivá váltak – és amint azt a Vogue esküvői tudósításaiban láthattuk – néha még művészeti formává is. Vegyük Umber Ahmad brutalista ihletésű tortáját, vagy PJ Magerko-Liquorice és Jordan Millington-Liquorice tíz méteres esküvői tortáját, amelynek vágásához szablyákra volt szükség. A háromnapos St. Tropez-i extravagáns csúcspontján Sarah Staudinger és Ari Emanuel egy hatalmas Tarte Tropézienne-t vágott, míg Babba Canales egy svéd „hercegnőtortát” szolgált fel a pár miniatűr 3D-s nyomatával a tetején.

Egy dobozzal kezdődik

Ez az esküvői torta recept egy dobozos keverékkel kezdődik. (Végül is erről szól az oldal.) De határozottan megígérem, hogy finom lesz, és a vendégeid elbűvölnek, ha elmondod nekik, hogy te csináltad!

Az esküvői torták régen bonyolultak voltak

Az esküvői torták régebben kidolgozottak és túlságosan igényesek voltak. A 80-as években sok közülük műanyag hidak és szökőkutak felhasználásával épült. Sokan pedig hagyományos görgetéssel voltak bekötve. Alkalmanként még mindig láthat egy csöves esküvői tortát. Az elmúlt években felkértek, hogy készítsek pár fekete-fehér pipás süteményt. És készítettem néhány évfordulós tortát is, amihez csöveket is használtam.

Az elmúlt évek legnagyobb trendjei azonban sokkal, de sokkal egyszerűbbek. És ezért vagyok meggyőződve arról, hogy saját maga is elkészítheti egyszerű esküvői tortáját. Az oktatóanyag kedvéért egy egyszerű módszerről fogok beszélni, amelyet texturált tortának nevezek. És remélhetőleg néhány egyszerű, olcsó esküvői tortaötlethez jut, ha megnézi az alább közzétett fényképeket.

A szintek számának meghatározása

Lehet, hogy nagyobb tömegre számít, és nem biztos, hogy ez a négy szint elég lesz. Semmi gond. Egyszerűen használjon nagyobb tepsit, vagy adjon hozzá egy 5. szintet (14 hüvelykes kör az alján). Az alábbiakban példát talál egy texturált négyszintes tortára, amelyet nagyobb serpenyőkből készítettem. Ez a sütemény közel 200 embert táplált. Az általam választott serpenyők (fentről lefelé) 8 hüvelykes, 10 hüvelykes, 12 hüvelykes és 14 hüvelykesek voltak. (Észreveheti, hogy kicsit más textúrát készítettem ezen, tortafésűvel.)

Fontos megjegyezni, hogy az esküvőn nem mindenki eszik meg az esküvői tortát. És itt délen az emberek általában vőlegénytortát is kínálnak, szóval van egy második lehetőség is. A menyasszonyok manapság kisebb süteményeket is bemutatnak (kiállításon), de valójában lapos süteményeket kínálnak fel, amelyeket a konyhában felszeletelnek és tányérokra szednek. A lehetőségek valóban végtelenek.