You are currently viewing Anyának lenni
Anyának lenni

Anyának lenni

  • Post author:
  • Post category:Blog

Ha terhessége végén jár, szült vagy örökbefogadott, akkor lassan megtudja milyen anyának lenni. A szülési szabadság néven ismert legjobban értékelt ellátások csoportjába tartozik. 2019 áprilisa óta és az apasági szabadsággal együtt a kiskorú születési és gondozási társadalombiztosítási ellátásába kerül. Itt megtalálja az összes információt, amelyre szüksége van ahhoz, hogy tudja élni ezzel a joggal, és hogyan igényelheti azt.

Szülési szabadság

A szülési szabadság, jelenleg gyermekgondozási és születési juttatás, társadalombiztosítási támogatás a biológiai vagy örökbefogadó, gondviselő vagy nevelőszülői anyák számára. Célja a nők gazdasági lefedettségének biztosítása a terhesség utolsó időszakában és a szülés után, vagy az örökbefogadás utáni első hónapokban. Még a kiskorúak gondozása vagy gondozása esetén is. Éppen ezért a nők inaktivitásának időszaka a nők számára, anyának lenni. És mind a dolgozó, mind a munkanélküli nőkre vonatkozik.

Ilyen módon az a szándék, hogy egy fiú vagy lány születése, nevelőszülői gondozása, gondnoksága vagy örökbefogadása ne sértse a nők szakmai fejlődését, és összhangban legyen az esélyegyenlőségi tervvel. Időtartama 16 hét, javadalmazása a szabályozási alap 100% -a.

Szoptatás esetén az első 9 hónapban munkanaponként egy órára jogosult. Ha többszörös születésről van szó, minden gyermek számára egy óra anyának lenni. Akkor ossza ezeket az időszakokat figyelembe két fél óra minden. Az összes szoptatási időszakot hozzáadhatja a 16 hetes szülési szabadsághoz is.

Anyának lenni munkanélküli segélyből

Ha van saját vállalkozása, a szülési szabadságot az Ön körülményeihez igazítják. Csak naprakésznek kell anyának lenni a társadalombiztosítási járulékok befizetésével és a munkanélküli segélyből. Az inaktivitás időszakára, amelyre jogosult, igénybe veheti a pénzügyi levonást is. Ez a levonás a 3 évesnél fiatalabb gyermekes nőkre vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy a levonások meghaladják a gyermekgondozási és születési támogatás 16 hetét, és meghaladják a 3 évet. Az összeget havonta lehet levonni, 100 eurós árfolyamon, vagy teljes egészében egy év alatt.

Ha munkanélküli vagy, kérned kell a SEPE-től a járulékalapú ellátás felfüggesztését. A benyújtott dokumentációval szülési szabadságot kell kérnie a társadalombiztosítástól. A 16 hetes anyasági ellátás után újra regisztrálnia kell a SEPE-nél.Mivel nyilvántartott társadalombiztosítási vagy lény egy asszimilált helyzetet. Hozzájárult az életkorának megfelelő minimális időtartamra. Ez a feltételezés nem vonatkozik a 21 év alatti gyermekekre. Ha ez az Ön életkora a szülés idején vagy az örökbefogadás, gondnokság vagy nevelőszülő gondozásának napján, akkor nem kell hozzájárulnia. A többi nő számára:
21 és 26 év között : Legalább 90 napot kell fizetnie az elmúlt 7 évben anyának lenni. Vagy egész munkájuk során 180 nappal járult hozzá. 26 év felett : Az elmúlt 7 évben 180 napot kellett volna hozzájárulnia. Vagy 360 napos járulékot vehet igénybe a munkavállalóként eltöltött évek összességében.