Néhány cukormentes sütemény recept kerül bemutatásra, melyt cukrászdánkban is megvásárolhat, ha nincs kedve elkészíteni.
Alma és mascarpone cukormentes sütemény
A mai recept egy finom sütemény a alma és mascarpone nélkül cukor. Lédús, gyengéd és olyan ízű, amely a hetedik mennyországban hagy. A szent koronavírus bezárásával és ilyenekkel a múlt hónapban nem tudtunk támadni az Asaltablogs-ban , de visszatértünk a vád alá! A jól feltöltött akkumulátorokkal ebben a hónapban rajtaütöttünk Kety blogján, a Croketypot-on, ahonnan kaptam a mai finom piskótát. Egyszerű recept, de nagyon sikeres, főleg az íze miatt (amit imádtam). Sok sütemény joghurtot tartalmaz a tésztában, de ebben az esetben a mascarponét használjuk, amely finom krémességet kölcsönöz neki.
Ahhoz, hogy a cukormentes sütemény többé-kevésbé magas legyen, mint én, azt javaslom, hogy használjon nem túl nagy vagy négyszögletes formát. Módosítottam azokat az összegeket, amelyeket Kety adott egy kicsit, mert sok lisztnek tűnt, főleg, hogy nem adtam hozzá cukrot, ezért úgy gondolom, hogy a választott penész nagyszerű volt számomra. Ehhez a süteményhez 18 cm átmérőjű formát használtam. Mint mindig mondom nektek, azok a sütemények, amelyek gyümölcspépet tartalmaznak a tésztában, szaftosabbak, nedvesebbek, így ha nem szeretik a száraz cukormentes sütemény, akkor mindenképpen imádni fogják őket. Ezúttal egész zabpelyhet használtam, de már tudod, mit használhatsz a legjobban.
Hozzávalók és elkészítés
- 2 alma (320gr tiszta)
- 3 tojás L
- 1 evőkanál stevia por
- 250 gr mascarpone sajt
- 200 gr teljes zabliszt
- 16 gr sütőpor
Az almákat meghámozzuk és apróra vágjuk, kicsit úgy, mintha valaki hagymát aprítana. Reszelni is tudjuk. Egy tálban felverjük az egész tojásokat a sztíviával. Adja hozzá a mascarponét, és verje újra, amíg jól be nem illeszkedik és csomók nélkül. Hozzáadjuk az átszitált lisztet és élesztőt, és addig verjük, amíg be nem épülnek. Végül hozzáadjuk az apróra vágott almát, és egy spatulával összekeverjük, hogy egyenletesen eloszlassuk az egész tésztában.
Márványos piskóta cukormentes sütemény
A recept, amelyet ma hozok nektek, egy finom márványos sütemény liszt és cukor nélkül . Nagyon egyszerűen elkészíthető és a videó receptje lépésről lépésre. Igaz, hogy manapság (karanténba, ahem) cukormentes sütemény készítünk. Mindenkinek. Szóval ma arra gondoltam … hát nem leszek kevesebb. Nem tudom, hány süteményt készítettem életem során ( spoiler: sok ), de ez az egyik ilyen dolog, amit mindig is folytatsz, mert rengeteg kombinációt készíthetsz, választhatsz különböző ízeket és textúrákat … bármiből készíthet süteményt. Vaníliás és csokis piskótát szerettem volna készíteni , amelyet már a maga korában készítettem, de táplálkozásilag kissé javítottam rajta. Nem arról van szó, hogy a másik rossz volt, az adagokat kontrollálva minden lehetséges, de szerettem volna táplálóbbá tenni, kevesebb szénhidráttal, lédúsabbá tenni … mindannyian mindig javíthatunk, igaz? Szeretek a tetejére tenni a csokoládét, ahogy a képeken látható, és kicsit keverni magától, mert tetszik, hogy a rajz felülről látható. Minél márványosabban szeretné, ha bent lenne, annál többet kell kevernie a két masszát. Itt tetszés szerint megteheti, több tésztát félretéve a csokoládéhoz, előbb vaníliát, majd csokoládét, majd ismét vaníliát tehet … Remélem, annyira tetszik, mint nekem, és mivel amit ígértek, az adósság, ezért a receptet videón is hagyom (fizessen elő a csatornára, hogy ne maradjon le semmiről!).
Hozzávalók négy személyre
- 125 gr őrölt mandula
- 120 ml mandulatej (vagy ízlés szerint)
- 3 tojás L
- 2 evőkanál kókuszolaj vagy könnyű vaj
- 1 evőkanál stevia vagy 2 szukralóz
- 16 gr sütőpor
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál vanília esszencia
Egy tálban felverjük az egész tojásokat a tejszínben lévő kókuszolajjal és a mandulatejjel. Hozzáadjuk a sztíviát, a vaníliát és az élesztőt, és tovább verjük. Apránként adjuk hozzá az őrölt mandulát. A tészta 2/3-át egy kevés világos vajjal kikent téglalap alakú formába öntjük. A kakaót hozzáadjuk az edényben maradt tömeg harmadához, és jól összekeverjük. A tésztát csokoládéval a vanília fölé dobjuk, késsel keverjük, ahogy akarjuk. 30 percig sütjük 180 ° -on, a sütőt előzetesen felmelegítettük, és fel-le hevítettük. Hűtsük le egy állványon, és voila a cukormentes sütemény!