Testépítés Jay, Arnold
Blog

Testépítés Jay, Arnold, Ronnie

Jay Cutler született Worcester, Massachusetts, augusztus 3-án, 1973-ben nőtt fel a környéken Sterling, és részt vett Wachusett Regional High School in Holden. Bátyja betonépítő vállalkozásában, a Cutler Bros. Concrete-ben kezdett dolgozni 11 éves korában. 18 évesen kezdett testépítővé válni. 1993- ban diplomázott a Quinsigamond Közösségi Főiskolán büntetőjogi diplomával, és a maximális biztonságot nyújtó börtön korrekciós tisztjeként kíván dolgozni.

Karrier

Cutlert Marcos Rodriguez személyi edző és Dwayne Johnson testépítő pankrátor inspirálta a testépítésbe. A valaha volt legnagyobb versenytársaként óhajtja megszerezni az első összesített győzelmét az 1993-as Iron Bodies Invitational versenyen. Első versenye az 1992-es Gold’s Gym Worcester Testépítő Bajnokság volt, amelyen a második helyet szerezte meg. Amint nevet szerzett magának a testépítés színterén, gyakran szerepelt testépítéssel kapcsolatos videókban, beleértve a Battle for the Olympia 2001-et, a verseny előtti dokumentumfilmet, amelyet Mitsuru Okabe rendezett, és amely számos versenyzőt kiemelt, amikor felkészültek a 2001-es Mr. Olympia-ra. Verseny. 2002-ben, 2003-ban és 2004-ben egymás után nyert Arnold Classic címet, és második lett Ronnie Coleman mögöttnégy alkalommal a Mr. Olympia versenyen, mielőtt 2006-ban először megszerezte a címet.

Dopping

A 2001-es Mr. Olympia, Jay Cutler pozitív a tiltott vízhajtó, de beperelte, és már a második helyen végzett visszaállítását. 2007-ben második egymást követő évben nyerte meg az Olympia-t. A történelem során harmadik lett Mr. Olympia (Arnold Schwarzenegger és Franco Columbu után), aki nem egymást követő években elnyerte a címet, miután legyőzte a regnáló bajnok Dexter Jacksont. 2009. 2010-ben elnyerte negyedik Mr. Olympia címét, legyőzve Phil Heath-t. 2011-ben Heath második helyezettje volt a Mr. Olympia versenyén. 2012-ben bicepsz sérülése miatt nem tudott versenyezni a Mr. Olympia versenyen. A 2013-as Olimpia hatodik helyét szerezte meg.

Pályafutása során olyan fitneszmagazinok címlapján szerepelt, mint az Muscle and Fitness, a Flex és a Muscular Development. 2013 óta nem versenyzett, ehelyett a Cutler Nutrition-ra, a testépítő kiegészítő üzletágára, valamint a közösségi médián keresztüli promóciókra és egyéb üzleti vállalkozásokra összpontosított.

Személyes élet

Jay Cutler Las Vegasban lakik, ahol a Cutler Nutrition kiegészítő vonalát, valamint a Cutler Athletics termékcsaládját irányítja. Jelenleg a visszavonult női testépítővel és fitnesz modellel, Angie Felicianóval jár.